ICSE - International Cooporation for Sustainable Entrepeneurs

Wat is het ICSE?

Het ICSE, oftewel "The International Cooperation for Sustainable Entrepreneurs", heeft zich het verenigen van duurzame ondernemers ten doel gesteld.

Vanuit Eindhoven werkt het ICSE aan business innovaties over de gehele wereld.

Het ICSE stimuleert duurzame innovaties met programma's, project management en tools. Zij deelt kennis en faciliteiten met haar internationale duurzame netwerk van mensen en organisaties. Het ICSE werkt voor innovatieve duurzame ondernemers uit het bedrijfsleven, kennis- en publieke instellingen.

Het ICSE is ontstaan vanuit de behoefte die in de diverse netwerken rondom duurzaamheid ontstond voor het creëren van een fysieke ontmoetingsplek waar kennis gedeeld kon worden, koplopers hun ontwikkelingen konden tonen, nieuwe producten en diensten werden ontwikkeld en een fysiek steunpunt ontstond waar consumenten, overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen (steunpunt) terecht konden met hun ambities om met duurzame ontwikkeling aan de slag te kunnen gaan.

Het ICSE is altijd bereid samen te werken met geschikte partners om zo haar kennis en faciliteiten delen, met respect voor de mens en haar natuurlijke omgeving. Dit zijn de kernwaarden van het ICSE.

Momenteel is het ICSE een duurzame community aan het ontwikkelen waarvoor iedereen zich gratis aan kan melden. Het ICSE werkt hier actief met diverse social media applicaties zoals Linkedin, Twitter, Facebook en Foursquare.
 

Het ICSE werkt samen met A. van Liempd

Het ICSE werkt samen met innovatieve en duurzame koplopers, de ICSE Partners: "Wij inspireren en versnellen"! Het partnership wordt vast gelegd in de partnership overeenkomst gericht op meetbare duurzame resultaten.

Duurzaamheid staat naast kwaliteit hoog in het vaandel bij A. van Liempd. Verantwoord slopen is volgens A. van Liempd sloopbedrijf essentieel wanneer men wil bouwen aan de toekomst. Door slim en gericht materialen te hergebruiken in bijvoorbeeld sloophout meubels, de laatste ontwikkelingen nauwgezet te volgen en vooral door het zoeken naar samenwerking met opdrachtgevers en andere betrokkenen die dezelfde inzet en dezelfde betrokkenheid en mentaliteit tonen. Om zo - gezamenlijk - tot een verantwoord en duurzaam sloopproces te komen.

De brekers van A. van Liempd sloopbedrijven voldoen aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. De geproduceerde granulaatkorrel is hierdoor KOMO gecertificeerd. Dit proces van bewerken en voor hergebruik geschikt maken van afvalstoffen draagt bij aan het duurzaam benutten van grondstoffen.

Klik hier voor meer informatie over het ICSE.
Klik hier voor meer informatie over de participatie van 2life-art® en A. van Liempd sloopbedrijven met ICSE.