A. van Liempd Sloopbedrijven verdient FSC® certificaat voor sloophout

‘Duurzaam omgaan met bouwmaterialen zit in ons DNA’

Als één van de eerste bedrijven ter wereld heeft A. van Liempd Sloopbedrijven uit Sint-Oedenrode deze week het FSC certificaat ontvangen in de materiaalcategorie ‘Post-consumer reclaimed material’. Dit houdt in dat het sloopbedrijf kan aantonen dat het sloophout, dat wordt gewonnen uit eigen projecten, volledig wordt gerecycled en opnieuw wordt verwerkt in nieuwe producten.

Directeur Arie van Liempd van A. van Liempd Sloopbedrijven is trots op het behalen van het FSC certificaat: “Veel mensen achtten het onmogelijk om sloophout te ontijzeren en vervolgens opnieuw te verwerken in producten. Samen met ons dochterbedrijf 2Life-Art bewijzen wij al jaren het tegendeel. Het verkrijgen van het FSC certificaat voor ons sloophout is voor ons de kers op de taart.”

2Life-Art vervaardigt onder meer exclusieve designmeubels, kantoorinrichtingen,horecameubilair en kozijnen uit balken, die worden gewonnen uit projecten van A. van Liempd Sloopbedrijven. Sinds eind vorig jaar produceert 2Life-Art ook de Trek-in, de duurzame trekkershut die gebouwd en ingericht wordt met hergebruikte materialen of met FSC gecertificeerde materialen.

“Duurzaam omgaan met bouwmaterialen zit in het DNA van ons bedrijf. De medewerkers van ons sloopbedrijf zijn gespecialiseerd in het strippen van gebouwen, waarbij bruikbare materialen zoveel mogelijk intact gelaten worden”, legt Arie van Liempd uit. “Bijvoorbeeld balken, deuren,verwarmingen en ramen kunnen prima hergebruikt worden in andere projecten.”

Volgens de groene sloper uit Sint-Oedenrode zien steeds meer partijen de voordelen in van hergebruik van bouwmaterialen in nieuwbouwprojecten.“Voor woningcorporatie BrabantWonen mogen wij bijvoorbeeld een verzorgingshuis gaan amoveren. Diverse materialen uit dit sloopproject krijgen straks weer een functie in het nieuwe gebouw dat hier voor in de plaats komt. Van het sloophout worden bijvoorbeeld nieuwe deur- en raamkozijnen gemaakt. Wij kunnen de herkomst van de materialen ook precies aantonen. Het hele proces wordt transparant in beeld gebracht en zo hoort het ook, vinden wij. Want waarom zou je gebruikte bouwmaterialen geen tweede leven geven?”

Onze licentiecode is FSC®C016391.