2Life-Art richt huiskamer Ronald McDonald-huis in

De nieuwe Ronald McDonald Huiskamer, in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven,is  net open. Gezinnen met een ziek kind kunnen zich in de Huiskamer even terugtrekken uit de drukte van het ziekenhuis en letterlijk tot rust komen in een niet-medische omgeving. In de Huiskamer draait het om ontspanning: samen wat eten, een kop koffie drinken of broodje eten, een krant lezen of een spelletje doen. Voor zieke kinderen is een Huiskamer een plek om even te vergeten dat het ziek is.

 “Net als vele anderen, dragen ook wij het Ronald McDonald-initiatief een warm hart toe, wat de mensen hier doen is onmisbaar voor gezinnen met kindjes in het ziekenhuis”. “Wij zijn daarom ook erg verheugd dat we ons steentje bij hebben kunnen dragen in de realisatie van zo’n fantastische ruimte” zegt Arie van Liempd, eigenaar van 2Life-Art en van het gelijknamige sloopbedrijf aan de Bobbenagelseweg.

2Life-Art heeft in de huiskamer, in de nieuwe vleugel van het Maxima Medisch Centrum, een keuken, balie, tafel, televisiemeubel, wandbekleding en een levensgroot speelkasteel gerealiseerd.  De tafel is maar liefst 5 meter lang en moest voldoen aan diverse specificaties voor rolstoelgebruikers, maar bij 2Life-Art zijn ze niet vies van een creatieve uitdaging, dit bleek ook wel uit de bouw van het speelkasteel van 15m2.

De leiding van het Ronald McDonald huis ligt mede in handen van Rooienaar Jos Verhoeven en Wendy van den Akker, hier is de laatste maanden intensief mee samengewerkt om tot dit resultaat te komen. “Fantastisch,” roemt Wendy van den Akker de nieuwe huiskamer. “Het mooie is dat we nu niet alleen een prachtige huiskamer hebben, maar het sloophout geeft een warme sfeer en een gevoel van kwaliteit, aandacht en betrokkenheid bij de omgeving. Dat is natuurlijk precies waar wij voor staan.”

Het eerste contact met het Ronald McDonald huis werd gelegd via Van Aken Architecten uit Eindhoven, zij zochten een bedrijf dat creativiteit, kwaliteit, sfeer en duurzaamheid kon vertalen naar het interieur. Robert Barclay, bedrijfsleider bij 2Life-Art geeft aan erg trots te zijn op hetgeen  er gerealiseerd is; “natuurlijk zijn wij erg blij met het eindresultaat, maar wij zijn vooral trots op het feit dat we met ons product voor een stukje geluk kunnen zorgen voor gezin en kind in zorgelijke tijden. Daarnaast vinden we het fijn dat ons bedrijf en onze filosofie wordt gewaardeerd door gerenommeerd organisaties als het Ronald McDonald huis en Van Aken Architecten", aldus Robert.

duurzame tafel, sloophout meubels

duurzame tafel, sloophout meubels