Midden-Brabant: Odaschool opent 2Life-Art speelhuis

De kleuters van de Odaschool geloven weer in sprookjes. Op maandagochtend voordat de school begonnen was klonk er al sprookjesachtige muziek op de speelplaats. Daar stond hun nieuwe speelhuis nog ingepakt en zou bijna geopend worden. Alle kinderen van de groepen 1-2 waren voor de gelegenheid verkleed als Hans en Grietje.

Eerder die week hebben de kleuters meegedaan aan een tekenwedstrijd. Uit elke kleutergroep is een winnaar gekozen. De winnaars mochten tijdens  de opening  het zeil van hun nieuwe speelhuis afhalen. Mevrouw Hendriks (wethouder), de heer Van Liempd (firma 2Life-Art) en de heer Van Stiphout (bouwgroep Van Stiphout) hebben de kinderen geholpen bij de onthulling.

Toen het oude speelhuisje afgelopen  winter uit elkaar was gevallen, heeft de school  aan 2Life-Art gevraagd of zij een vervangend huisje konden maken.  2Life-Art is een dochterbedrijf van A. Van Liempd Sloopbedrijven en hergebruikt materialen die bij de sloop van oude panden vrijkomen. Dhr. Van Liempd is van mening dat het belangrijk is om kinderen bewust te maken aangaande het milieu. Dit speelhuis is helemaal gemaakt van hergebruikt hout. De boodschap kwam aan. Al snel werd er door een kind opgemerkt dat we zuinig moeten zijn op de bomen, omdat er uit de blaadjes lucht komt. Buiten spelen is belangrijk voor kinderen meent dhr. Van Stiphout. Hij vond het nieuwe speelhuis daarom een goed initiatief en heeft ervoor gezorgd dat het speelhuis stevig geplaatst is op een veilige ondergrond.

Het speelhuis is beschilderd met een hertje, muisjes, vogeltjes en blaadjes en zou zomaar in een sprookje passen. Daarom werd tijdens de opening het verhaal van Hans en Grietje nagespeeld door een aantal kinderen. Toen uit het huisje de welbekende spreuk ‘knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt daar aan mijn huisje? ’ klonk, verwachtten de kinderen dat er een gemene heks naar buiten kwam. De heks had vandaag echter een ‘goede zin pilletje’ in genomen en trakteerde daarom taart aan alle kinderen.kast van sloophout

  sloophout sprookjeshuisje sloophout sprookjeshuisje sloophout sprookjeshuisje 

sloophout sprookjeshuisje sloophout sprookjeshuisje sloophout sprookjeshuisje