Design Academy brengt bezoek aan 2Life-Art

Vrijdag 14 oktober was een bijzondere dag voor 2Life-Art, in samenwerking met het ICSE (the International Center for Sustainable Excellence) brachten 30 studenten van de Design Academy een bezoek aan 2Life-Art.
Het thema duurzaamheid heeft bij de Design Academy een belangrijke plek verworven in het opleidingstraject van de aankomende ontwerpers. Tijdens het bedrijfsbezoek werden de studenten geïnformeerd over het bedrijfsproces en de filosofie van A. van Liempd Sloopbedrijven en de implementatie van design in dochteronderneming 2Life-Art.
Het ICSE werkt met ondernemende professionals die gezamenlijk opereren en een passie hebben voor duurzame business innovatie. Het zijn duurzame ondernemers die organisaties inspireren en actief begeleiden naar duurzame resultaten.

A. van Liempd Sloopbedrijven is voorloper op het gebied van duurzaamheid. “Verantwoord slopen is bouwen aan de toekomst” luidt de veelzeggende slogan. Door slim en gericht materialen te hergebruiken, de laatste ontwikkelingen te volgen en vooral door het zoeken naar samenwerking met opdrachtgevers en andere betrokkenen die dezelfde inzet en dezelfde betrokkenheid en mentaliteit tonen. Om zo - samen - tot een verantwoord en duurzaam sloopproces te komen.

2Life-Art verwerkt als dochteronderneming van A. van Liempd Sloopbedrijven grondstoffen uit sloopprojecten tot hoogwaardig duurzaam designmeubilair, projectinrichtingen en sprookjeshuisjes. Hiermee wordt hout een tweede leven gegeven dat eigenlijk gedoemd was om verbrand of vernietigd te worden. Onnodige houtkap wordt voorkomen en de historie van het gesloopte pand blijft voortleven. Deze filosofie heeft inmiddels geleid tot een nominatie voor het “Duurzaamste merk van 2011”, een verkiezing van www.allesduurzaam.nl.

De studenten van de Design Academy toonden veel enthousiasme over de werkwijze en creaties van 2Life-Art, het besef dat hergebruik van materialen essentieel is, was duidelijk aanwezig. Een bezoek aan de werkplaats van 2Life-Art “triggerde” het creatieve brein van de studenten wat tot interessante discussies en suggesties leidde. De conclusie dat duurzaamheid en design prima hand in hand kunnen gaan was al snel getrokken, de studenten durfden zelfs te stellen dat duurzaamheid een extra dimensie kan geven dat het unieke karakter van een ontwerp versterkt. Al met al een zeer geslaagde ochtend voor het ICSE, studenten van de Design Academy, A. van Liempd Sloopbedrijven en 2Life-Art.

sloophout in werkplaats

nieuws over sloophout meubels