Sloophout meubels - De Herkomst

Op deze pagina treft de u de herkomst van onze grondstoffen, als dochteronderneming van één van Nederlands meest gerenommeerde sloopbedrijven (A. van Liempd) werken wij voornamelijk met en grondstoff welke bij de diverse sloopprojecten vrij komen. Wij geven deze grondstoffen een tweede leven; duurzaamheid in optima forma! Met deze methode wordt de aarde minder belast, omdat de winning van grondstoffen niet toeneemt.
En wat even belangrijk is: de geleverde meubels zijn prachtig en vertellen ieder een eigen en uniek verhaal. Sleep onderstaand pijltje over de tijdlijn en zie welke gesloopte panden worden gereïncarneerd via onze producten. Zo ziet u dat alle meubels, inrichtingen (zoals tafels en kasten) en overige creaties, welke wij produceren, altijd uniek en bijzonder zijn.
meer weten? Neem snel contact met ons op.

Bongo beach & diverse winkelpanden Uden

A. van Liempd Sloopbedrijven sloopt in opdracht van gemeente Uden het terrein aan de markt waar straks de evenementenhal gebouwd wordt. Eind 2011 zal van de voormalige discotheek en aangrenzende winkelpanden niets meer te zien zijn. Op deze plek komt medio 2012 een evenementenhal.

1873
1882
1913
1927
1939
1948
1954
1960
1963
1987
1996

Redemptoristinnenklooster Sambeek

tekst
Voormalig klooster Maria Roepaan te Ottersum

Eind 2011 start A. van Liempd Sloopbedrijven BV met de grote sloop van het sloopproject “Maria Roepaan” te Ottersum. Belangrijk onderdeel van dit complex is het voormalig klooster uit 1882. Het sloophout wordt verwerkt tot hoogwaardige design meubels en (bedrijfs)inrichtingen.
LTS (ambachtschool) Heerlen

In 1913 werd de oude ambachtschool, later LTS, gebouwd te Heerlen.

Dit karakteristieke pand bleek bij de sloop een schat aan herbruikbare materialen te bevatten.
Een pracht van een houten kapconstructie, houten vloerdelen en nostalgische raampartijen zijn door A. van Liempd Sloopbedrijven BV gedemonteerd en opgeslagen voor hergebruik.

Van het hout is recentelijk een prachtige buitentafel gemaakt welke te bezichtigen is op ons adres te Sint Oedenrode.
Bartjeskerk den Bosch

Bij dit gebouw rust een verhaal en een stuk geschiedenis.

Deze in de 18e eeuw gebouwde kerk werd in 1927 herbouwd. Later werd hij in 1995 gesloopt door A. van Liempd Sloopbedrijven BV.

Bij deze sloop kwamen er diverse mooie herbruikbare materialen vrij. Deze zijn opgeslagen te Sint Oedenrode, en worden nu door 2Life-Art gebruikt bij het vervaardigen van nieuwe objecten. Wilt u een stukje geschiedenis terug brengen?
64 woningen Breda

Deze in 1939 gebouwde woningen zijn door A. van Liempd Sloopbedrijven BV gesloopt.

Zowel de kapconstructie als je houten verdiepingsvloeren zijn zorgvuldig gedemonteerd, ontdaan van spijkers en liggen opgeslagen te Sint Oedenrode.
Van dit hout kunnen wij u een prachtig nieuw meubelstuk of bedrijfsinrichting verzorgen, bijvoorbeeld voor de Horeca. Alles voorzien van een origineel certificaat!
Uitvindersbuurt Tilburg

Een gedeelte van de uitvindersbuurt met het bouwjaar 1948 in Tilburg worden gesloopt door A. van Liempd in opdracht van TBV Wonen.

Het hout afkomstig uit de woningen die in deze buurt gevestigd zijn krijgt een tweede leven. Zowel de kapconstructies die in 1948 gebruikt zijn als de balklagen van de vloeren worden ontijzerd en vervolgens verzaagd tot planken en balken. Deze zijn uitzonderlijk goed te gebruiken voor bijvoorbeeld onze design banken of onze design tafels.
Fabriekspand RE Philips

Deze fabriek van beeldbuizen die afstamt uit 1954 is gesloopt door A. van Liempd in opdracht van Amvest.

De balkhouten constructies en de houten vloerplanken zijn inmiddels verwerkt in onze design tafels. Naast de design tafels wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuw sprookjes huisje van dit hout met tweede leven.
Sporthal De Streepen

Sporthal de Streepen in Sint-Oedenrode is in september 2011 gesloopt door A. van Liempd sloopbedrijven om ruimte te maken voor een nieuwe moderne sporthal. In deze sporthal, gebouwd in de jaren 60, hebben vele sportwedstrijden, evenementen en voorstellingen plaatsgevonden. Tijdens de sloop worden de diverse grondstoffen gescheiden. Het bruikbare hout zal worden gebruikt voor duurzame meubels en sprookjeshuisjes.
R.K. Kerk Christus Koning

Deze in Heerlen gebouwde kerk uit 1963 wordt in gesloopt door A. van Liempd in opdracht van Bisdom uit Roermond.

De grote houten spanten uit de dakconstructie worden terug gezaagd naar brede planken en panelen. Deze zijn zeer goed bruikbaar voor uw unieke bedrijfsinrichting of meubelstuk.
Verzorgingshuis Zonnelied te Ammerzoden

In opdracht van bouwbedrijf Pennings en Brabant Zorg, sloopt A. van Liempd Sloopbedrijven het verzorgingshuis "Zonnelied" inclusief de 5 aangrenzende woningen te Ammerzoden. Tijdens de sloop zijn de diverse grondstoffen zorgvuldig gescheiden. 2Life-Art verwerkt het sloophout dusdanig dat het volledig voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
Bongo beach & diverse winkelpanden Uden

A. van Liempd Sloopbedrijven sloopt in opdracht van gemeente Uden het terrein aan de markt waar straks de evenementenhal gebouwd wordt. Eind 2011 zal van de voormalige discotheek en aangrenzende winkelpanden niets meer te zien zijn. Op deze plek komt medio 2012 een evenementenhal.